Over ons

Zwemvereniging de Meermin: Alles wat je wilt weten

Ben je op zoek naar een zwemvereniging in Steenbergen? Ontdek hoe zwemvereniging de Meermin jou kan helpen je zwemtechniek en conditie te verbeteren.

Over zwemvereniging de Meermin

Zwemvereniging de Meermin, opgericht in 1993, is een inclusieve zwemclub in zwembad de Knotwilg waar leden van alle leeftijden en niveaus (met zwemdiploma) welkom zijn om hun passie voor zwemmen te delen. Met een rijke geschiedenis van meer dan 30 jaar en rond de 100 leden, heeft de vereniging een warme gemeenschap gecreëerd waar iedereen zich thuis voelt.

De vereniging kent leden van 9 tot 70+ jaar oud, die elke maandag- en vrijdagavond samen komen om te werken aan hun zwemvaardigheden. Het maakt niet uit of je net je zwemdiploma’s hebt behaald of dat je al gevorderde zwemmers achter je laat, bij de Meermin vindt je altijd een baan die bij je past.

Niet alleen de conditie en techniek krijgen aandacht, ook sociale interactie speelt een grote rol. Tussen de oefeningen door is er tijd om ervaringen te delen en elkaar te motiveren. Dit maakt de Meermin tot een plek waar je niet alleen je zwemslagen verbetert, maar ook vriendschappen en gezelligheid kunt vinden.

Wat houdt een lidmaatschap bij zwemclub de Meermin in?

Bij zwemclub de Meermin gaat lid worden verder dan alleen ‘gaan zwemmen’. Je sluit een bepaald abonnement af dat je de mogelijkheid geeft om één of twee keer per week deel te nemen aan de zwemtrainingen, afhankelijk van wat jou het beste uitkomt.

Overweeg je om het water in te duiken bij de Meermin? Geen zorgen, je mag eerst drie keer komen meezwemmen om te proeven van de sfeer. Zo kun je zelf ervaren hoe het is en of het zwemmen bij de Meermin jou het plezier en de uitdaging biedt die je zoekt.

Trainingen bij zwemvereniging de Meermin

Of je nu start met de basis van de zwemslagen of als gevorderde zwemmer je techniek tot in de puntjes wilt verfijnen, de trainingen bij de Meermin zijn erop gericht om iedere zwemmer (met diploma) op zijn of haar eigen niveau uit te dagen. Zo kun je bijvoorbeeld je borstcrawl aanscherpen, de fijne kneepjes van de vlinderslag aanleren evenals keerpunten onder de knie krijgen.

De trainingen zijn een mix van techniek en conditie, onder begeleiding van een ervaren trainer. Denk aan oefeningen met plankjes en tennisballen, of uitdagende piramide schema’s om je conditie te verbeteren. En met vier zwembanen is er voor elk wat wils, ingedeeld op snelheid en uithoudingsvermogen, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan trainen en verbeteren.

Voor wie is zwemvereniging de Meermin geschikt?

Zwemvereniging de Meermin is er voor iedereen die zich, na het behalen van de zwemdiploma’s, verder wil ontwikkelen in de zwemsport. Zowel kinderen als volwassenen vinden hier een plek om hun zwem- en sociale vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Het is de ideale omgeving voor beginners die hun basis willen verbeteren en voor gevorderde zwemmers die hun technieken willen aanscherpen.

Het draait bij de Meermin niet alleen om het verbeteren van je zwemslagen, maar ook om het blijven zwemmen en het opdoen van waardevolle contacten. Zie het als een investering in jezelf, zowel fysiek als sociaal. Met een vereniging die iedereen welkom heet en waar iedereen zijn plekje in het water vindt, is er geen reden om niet eens een duik te wagen.

Wedstrijden

Hoewel de focus bij de Meermin vooral ligt op plezier en techniek, blijven wedstrijden een spannend vooruitzicht. Op dit moment worden er geen wedstrijden georganiseerd, maar de mogelijkheid bestaat om dit in de toekomst op te zetten bij voldoende interesse van de leden. Dus, als je het competitieve element in je zwem carrière wilt introduceren, zou jouw enthousiasme net de vonk kunnen zijn die de Meermin nodig heeft om de wedstrijdvuren weer aan te wakkeren.


Gedragsregels voor trainers

  • De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig voelt.
  • De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privéleven van de sporter door te dringen dan nodig is voor het gezamenlijke gestelde doel.
  • De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of seksuele intimidatie tegenover de sporter.
  • Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik.
  • De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
  • De begeleider onthoudt zich van seksueel getinte verbale intimiteiten.
  • De begeleider zal tijdens training(stages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
  • De begeleider heeft de plicht de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van seksuele intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
  • De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in de onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
  • De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien hij gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze regels zal hij de betreffende person daarop aanspreken.
  • In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleiders in de geest hiervan te handelen.