De Meermin bestaat 20 jaar!!!

meermin-9

Afbeelding 44 van 44

In november 2013 bestaat onze zwemvereniging, de Meermin, 20 jaar. Om dat te vieren zijn er 2 activiteiten geweest. Iedereen vanaf de eerste klas middelbare school kon in het voorjaar meedoen met de Doedag. De zwemmers die nog op de basisschool zitten zijn op Jubileumkamp geweest. Nu kunnen we ons voorstellen dat de ene groep graag van de andere groep wil weten hoe gezellig het was, wat voor activiteiten zijn er gedaan enz. Daarom een kort verslag van beide activiteiten.

Dus laten we bij het begin beginnen, de Doedag:
Zoals de naam al zegt, een doedag. ’s Morgens werd de groep in 6 kleine groepjes verdeeld. Deze kleine groepjes gingen op pad. Allereerst werd men weggebracht naar het begin van de Boonhil. Daar lag een roeiboot te wachten. In een dik uur werd er naar het begin van de Brugweg in Kruisland geroeid. Althans….als je niet verkeerd vaarde. Na het aanmeren van de roeiboot, kreeg men een puzzelroute naar de Roosendaalse Vliet. Hoe daar naar toe?? Op de step. Het is immers een doedag. Bij de Roosendaalse Vliet werd er geluncht. Als je de route begreep!! Na de lunch kreeg men een GPS. Deze wees de weg naar het treinstation van Roosendaal. Aldaar stond er een post met treinkaartjes naar Bergen op Zoom. In Bergen op Zoom aangekomen, moest er naar huis worden gefietst. Niet zomaar, maar via een fotopuzzeltocht. Degene die de puzzel oplosten hebben een route gefietst via de Heide, Moestraten en het Waterhoefke terug naar het beginpunt. Rond 17 uur was iedereen daar weer terug. Ondertussen was daar de bbq warm. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Met gevulde buiken ging iedereen rond 21.30 uur weer huiswaarts.

 

De jongste zwemmers werden om 13.30 uur bij het scoutinggebouw ontvangen. Daar konden de spullen in bewaring worden gegeven. De kinderen werden naar de auto’s gebracht en men ging richting Bergen op Zoom. Ze kwamen uit bij de Stadsspeeltuin. Daar werd een uurtje of 3 gespeeld. Natuurlijk werd het spelen afgewisseld met wat lekkers en wat te drinken. Een beetje moe ging men weer richting scouting. Daar werd er lekker frietjes met een snack gegeten. Heel apart was ook de blauwe mayonaise en de rode appelmoes. De tafels waren ingepakt met huishoudfolie en dus lag de mayonaise, appelmoes en de friet gewoon op tafel. Eten met je handen dus!! Na even buiten gespeeld te hebben te voet naar de Knotwilg voor het discozwemmen. Gedimde lichten, harde muziek en een hoop plezier. Maar toch moest er op een moment worden opgeruimd. En in het donker weer terug naar de scouting. Daar werden alle luchtbedden opgeblazen en slaapzakken tevoorschijn gehaald. Vanuit de bedden werd er een film gekeken. Voor elven sliep de eerste, de laatste pas na drieën. En iets na zevenen begon men weer wakker te worden. Spontaan begonnen de kinderen hun spullen bij elkaar te zoeken. Wat een opvoeding!! Het ontbijt was met lange boterhammen (een casinobrood in de lengte gesneden). Daar kun je dus heel wat beleg op kwijt, en ook heel wat verschillende. Als laatste was er een speurtocht op zoek naar de schat van de meermin. Door allerlei vragen en opdrachten kon de weg naar de meermin gevonden worden. Dat is alle teams gelukt. En bij de meermin was er een echte snoepschat. Maar toch had het ene team meer punten dan het andere team. De uitslag was:
=>1e plaats: team 1
=>2e plaats: team 2
=>3e plaats: team 3
Rond het middaguur zijn alle kinderen weer huiswaarts vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *